woensdag 4 juli 2012

Fotografie uitje

Afgelopen maandag heb ik samen met een vriend een fotografie uitje naar het Openluchtmuseum Arnhem gedaan. Ik ben zelf sinds eind 2011 trotse eigenaar van een Canon 550D, hij sinds begin 2012 van een Nikon D5100. Voor ons allebei is dit onze eerste spiegelreflexcamera, en het leek ons leuk om samen ergens te gaan fotograferen. Het werd dus het Openluchtmuseum Arnhem op een zonnig en droge maandag in juli.

Het park zelf was voornamelijk bevolkt door groepen schoolkinderen en 55+ers, waardoor wij wel opvielen als jong volwassenen. Toen we de smederij binnenliepen raakten we gelijk in gesprek met de smid, die ons trots zijn nieuwste zelfgemaakte mes liet zien (grote briefopener als er kinderen bij waren ^^). Hij begon uit te leggen hoe hij het had gemaakt, maar al vrij snel pakte hij een smal stuk metaal om 'alleen een klein stukje te laten zien, daarna gooi ik het wel weg'. Hij begon fanatiek te verhitten en te slaan, en we bleven geboeid toekijken. Na ongv. een kwartier wouden we hem net vriendelijk bedanken en weggaan, toen hij melde dat het bijna klaar was en dat wij het dan kregen. Dan blijf je natuurlijk wel staan!
Uiteindelijk hebben we meer dan een uur in de smederij gestaan om te zien hoe een stukje metaal in een mooi mes verandert werd. Wat zit daar veel werk in! Toen hij af was kreeg mijn fotografiecollega het mes, die hem gelijk aan mij gaf. Al die jaloerse kinderkopjes om ons heen, geweldig ^^.
Morgen zal ik een foto van maken en op het blog updaten ;)

Update foto mes:

Hieronder nog een paar andere foto's van de dag:

Boven de meeste voordeuren van boerderijen zag je inkervingen van letters en symbolen. Deze vond ik natuurlijk leuk door het hartje ^^.

Deze kazen lagen verstopt in een van de vele boerderijen. Er lagen maar een paar stuks, zal de rest meegenomen zijn door bezoekers? 

Er is een hele leuke tentoonstelling van verzamelingen van verschillende fanatieke mensen. Drie keer raden wat deze verzameling is...

De eigenaresse van deze beelden is een fanatieke verzamelaar van mariabeelden en kruisen. Persoonlijk hoef ik ze niet in mijn huis, maar geloofsbeelden zijn meestal wel fotogeniek. 

Het museum is groot, daarom ben ik erg blij dat ze ouderwetse trammetjes gratis laten rondrijden door het park. We zijn zelfs een rondje langer blijven zitten omdat we de tram zo leuk vonden ^^.


Tot morgen!


1 opmerking:

  1. WAUW ZEG WAT EEN SUPER BLOG POST!!!! Ik kon het echt niet beter uitleggen en het was ook super grappig om te lezen! heb me kapot gelachen toen je zij "Al die jaloerse kinderen om ons heen" xD ( so true) Ik ga zodra ik een snifje tijd heb meteen mijn deel van de foto's uploaden. Als het mag wil ik ook deze post even om mijn fb posten ?

    BeantwoordenVerwijderen