donderdag 6 september 2012

DIY Masking Tape Silhouet

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe DIY; Masking Tape silhouet. Bij deze krijgen jullie ook alvast een voorproefje van de nieuwe lay-out van deze blog, binnenkort veranderd de naam en de look namelijk. ^^ Maar dat voor een andere keer.

Ik had een nieuw notitieblok nodig, met natuurlijk wel een eigen tekening erop. Laatst had ik al leuke tapes gekocht bij de Tiger (3 voor 1 euro), en daar wou ik wat mee doen. Na wat Masking Tape voorbeelden bekeken te hebben op Pinterest, kwam ik op de site Creature Comforts Blog waar een mooie tutorial stond hoe je van masking tape een silhouet kon maken. En laat ik nou net van silhouetten houden. :D Ik heb er een eigen versie van gemaakt, en ik moet toegeven dat ik erg blij met het eindresultaat ben. ^^

Benodigdheden:
 • Verschillende tapes
 • Schetspapier
 • Je voorwerp waarop je het gaat plakken. Let erop dat de oppervlakte wel geschikt is.
 • Dubbelzijdig folie (anders een stuk doorzichtig plastic/folie)
 • Schaar
 • Potlood

Stap 1: Maak eerst wat schetsen van je ideeën. Uiteindelijk kom je op een ontwerp die je aanspreekt, maak deze op het juiste formaat.


Stap 2:  Knip je ontwerp uit. Plak de tape iets over elkaar op je folie/plastic. Je hoeft niet per se met het ontwerp rekening te houden, maar zorg in iedergeval ervoor dat je aan alle kanten genoeg plakt.


Stap 3: Leg je ontwerp op je tape, en knip heel voorzichtig je ontwerp uit je tape. Hou er rekening mee dat je de tape ook nog los moet halen van het folie, dus maak een starttrekpuntje.

Stap 4: Als je helemaal tevreden met je tapeontwerp bent, trek dan langzaam het folie van de tape. Het kan wezen dat je de tape soms meetrekt, probeer deze dan voorzichtig terug te plakken. Later zie je daar niks meer van. ;) Eenmaal vrij van het folie kan je het plakken op je gekozen voorwerp.

Stap 5: Hij is klaar! Je kan eventueel nog pen, potlood, verf of andere tools gebruiken als aanvulling. Het lijntje bij de vogel is gemaakt van zwarte penstrepen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Fijne avond nog!

5 opmerkingen:

 1. Erg leuk! Fijn om te zien wat nog meer mogelijkheden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn heel veel creatieve mensen voor mij geweest die prachtige dingen met tape kunnen maken. Als je op Pinterest Masking Tape invult vindt je een hele lijst vol tape ideetjes. ^^

   Verwijderen
 2. Hallo!
  Heel leuk gedaan!
  Heb een vraagje: ik heb eens een rolletje tape op de rommelmarkt gekocht en dat was net hetzelfde als dat blauw met die bloemtjes dat je hier gebruikt. Dit is toch geen papierplakband hé, maar plastiek?
  Waar zou jij dit gehaald hebben? Ben op zoek naar soortegelijke platic tape maar de leuke dingen die ik vind zijn allemaal washi paper tape en dat scheurt zo makkelijk!

  bedankt alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey,

   alle tapes behalve de grijsblauwe heb ik bij de winkel Tiger gekocht (2 of 3 voor 2 euro). Dit is geen papiertape maar lijkt meer op plakband met een printje. Hema verkoopt ook Masking Tape, maar wel een stuk duurder.

   Succes ermee!

   Verwijderen
  2. Bedankt om te laten weten. 'k ben van België, en die Tiger-winkels hebben we hier niet ... jammer. Zoek echt zo'n plakband met een printje maar vind overal echt Masking Tape (papier) ...

   groetjes

   Verwijderen